כבר בעת העתיקה נמצאו סימנים להתיישבות באזור פריז. כאשר הגיע יוליוס קיסר עם הצבא הרומאי ישב במקום שבט שנקרא פריזי ומכאן כנראה שם העיר. יוליוס קיסר והרומאים הקימו במקום עיר רומית והרחיבו את כפר הדייגים שהיתה פריז עד אז.
לאחר נפילת האימפריה הרומית ירדה העיר (שהרומים קראו לה לוטטיה) מגדולתה וחזרה לגבולותיה הקודמים. בתקופת ימי הביניים נולדה בפריז ראשיתה של האדריכלות הגותית שהתפשטה לכל אירופה, גם המסחר בעיר גדל הודות לכך שפריז ממוקמת בצומת דרכים בצרפת ואירופה בכלל.
בתקופת הרנסנס עברה פריז עליות וירידות. מצד אחד העיר אוכלסה ומצד שני ספגה לא פעם מגפות שהביאו לירידה בוכלוסיה. במאה השבע עשרה בחר המלך לואי ה- 14 בורסאי כמקומו המרכזי של השלטון. בסוף המאה ה- 18 נערכה המהפכה הצרפתית הידועה.
פריז עברה פיתוח רב ותקופה יפה במאה ה-19 לאחר לא מעט שנים של מהפכה, הרס, עוני וגם מחלות. גם תחילת המאה העשרים עברה בפיתוח תרבותי רב, כולל פתיחת בתי קולנוע רבים. פריז הפכה מעוז תרבות והתיישבו בה ציירים כולל פיקאסו ודאלי. מאז פריז הפכה לעיר משמעותית בקנה מידה עולמי ולמוקד תיירות מבוקש ביותר.
לצרפתים פולקלור ותרבות מפוארים. אחד המאפיינים התרבותיים שצמחו בפריז הוא הקברט. הקברט הוא שילוב של פאב/ בית קפה יחד עם מקום בו מתקיימים מופעים מוזיקליים הכוללים ריקודים של רקדניות CAN CAN ואלמנטים תיאטרליים בשילוב סאטירה והומור קלים.
יותר מכל סימלו מופעי הקברט את השחרור שעברה החברה הצרפתית לאחר המהפכה. השאנסונים הצרפתים הם בעיקר שירי אהבה שעברו כה וכמה גלגולים מאז ההתחלה שלהם עוד בימי הביניים. השנסונים המודרניים שמים דגש על ההופעה הבימתית ומושפעים יותר מג'אז ורוק. ישנם זמרי שאנסונים מפורסמים כמו אידית פיאף, ז'אק ברל ואיב מונטאן.
הצרפתים ידועים בעיקר ככאלה שאוכלים הכל מהכל, אינם בוחלים ביצורים שאף לפני רגע קיפצו בביצה... עם זאת, האוכל הצרפתי הוא מגוון ורב השפעות. צרפת גובלת עם שווייץ, גרמניה, ספרד.
המאכלים הלאומיים נובעים גם מהמחוז ומחומרי הגלם הנפוצים בו, זאת בשל העובדה שהצרפתים בכל מחוז אוהבים אוכל טרי. לכן, ישנם מחוזות בהם המאכלים מבוססים על החלב ומוצריו, כאלה בהם הדגים ומאכלי הים הם הדומיננטים ומחוזות כמו שמפן בהם המשקאות האלכוהוליים העשויים מענבים הם הסמל הגסטרונומי. שם גם ישנה השפעה גרמנית.
השימוש בחמאה, שמנת ויין כחומר מרכזי לרטבים משותף לרוב המחוזות. כמובן שאין להתעלם מהבצקים והמאפים הצרפתים: הבגט המזוהה עם צרפת, בצק העלים ובמיוחד הקרואסונים והפחזניות.
צרפת ופריז עמוסות במפורסמים בעלי שם בכל התחומים: ספרות ושירה, משחק, ספורט ועוד. בתחום הספרות צמחו סופרים שהקדימו את זמנם כמו ז'ול ורן וסופרים כמו אלבר קאמי, אלכסנדר דיומא, ויקטור הוגו ועוד סופרים קלאסיים בעלי שם עולמי. בתחום המשחק והקולנוע ז'ראר דפרדיה, זולייט בינוש, קתרין דנב ועוד. בתחום המוזיקה: אמה שפלן, אדית פאף, זאק ברל וגם מייק בראנט. היריעה כמובן קצרה מלהכיל את המפורסמים הרבים.
בפריז ישנה תחבורה נוחה, תחבורה מסוגים שונים. אמצעי התחבורה הנוח והזול ביותר הוא המטרו. תחת למדרכות וכבישי פריז ישנה רשת מסועפת ביותר של מטרו וזה האמצעי הנוח, הזול והזמין ביותר.
כרטיס אחד יכול לשמש למספר בלתי מוגבל של נסיעות במטרו. מלבד המטרו ישנם גם אוטובוסים כאשר ניתן לקנות כרטיס משולב לאוטובוס ולמטרו. ניתן להתנייד בשעות בהן אין מטרו או אוטובוסים בעזרת מוניות ואם אתם רוצים להתפנק על נסיעה באוטובוס תיירים עם גג פתוח גם זו אופציה. שדות התעופה הבינלאומיים סביב פריז הם אורלי ושארל דה גול שבו נוחתות מרבית הטיסות מישראל. ניתן להגיע משדה התעופה לעיר באוטובוס או רכבת בנסיעה הנמשכת כשעה.
צילומים : דן אורן