שער הניצחון בפריז אינו שער הניצחון היחיד בעולם. ישנם שערי ניצחון בערים רבות ברחבי העולם, אך עם זאת שער הניצחון של פריז הוא המפורסם והמפואר שבהם. שער הניצחון בפריז (Arc de Triomphe) ממוקם בכיכר שארל דה גול, בפאתי השדרות המפורסמות ביותר בפריז, השאנז אליזה, ובמקום מפגש של שלושה רובעים: ה-8, ה- 16 וה- 17. יחד עם מגדל אייפל מהווה שער הניצחון את אחד מסמליה המובהקים של פריז ואת אחד האתרים המרשימים והמפוארים ביותר בה.
שער הניצחון בפריז - מרשים ובולט, קודם כל מבחינת המידות שלו: שער הניצחון מגיע לגובה של 50 מ' ורוחב של 45 מ'. באמצעות מדרגות (וגם מעלית) ניתן לטפס אל ראשו של השער ולהשקיף על נוף מרשים ביותר של העיר. ניתן לראות מנקודת התצפית את השדרות המתפצלות מן הכיכר, את נופה של פריז על מגוון אתרים ומבנים שבה כמו מגדל אייפל כמובן, הלובר, ארמון האינבליד ושלל אתרים נוספים. הכניסה לתצפית כרוכה בתשלום ועמידה בתור., לכן מומלץ להקדים ולרכוש כרטיסים מראש.
✅ הזמן עכשיו כרטיסים לשער הניצחון ודלג על התור >>
ההוראה לבניית שער הניצחון הגיעה מאחד המצביאים הדגולים ביותר שידעה פריז אשר נחל הצלחות כמו גם תבוסות: נפוליאון. נפוליאון נתן את ההוראה לאחר קרב בו ניצח ב- 1806. שער הניצחון של פריז נבנה לזכרם של הנופלים במלחמות עליהן פיקד נפוליאון וגם במלחמות המהפכה הצרפתית.
בנייתו של שער הניצחון ארכה לא מעט זמן- 30 שנה, כאשר לא אדריכל אחד עסק בתכנון המבנה ובפיקוח על בנייתו. בסגנון הבניה של השער ניתן לראות שתי השפעות מרכזיות: הבניה הרומית, ישנו דמיון לשערי הניצחון שבנו הרומאים לרגל כיבוש ערים שונות ברחבי האימפריה, וההשפעה השניה היא סגנון הבניה הניאו קלאסי. בניית שער הניצחון כללה גם לא מעט מאבקים בין כוחות סותרים המושכים כל אחד לכיוון שלו. בסופו של דבר המבנה היפהפה נעמד על תילו.
שער הניצחון הוא אתר תוסס ושוקק חיים תמיד. מראהו המרשים של המקום: רגלי השער העצומות, הקשת הענקית המחברת ביניהן, הפסלים, העיטורים והכיתובים הרבים שעליו וכמובן משמעות השער מבחינה היסטורית הפכו אותו למקום בולט.
על שער הניצחון ניתן לראות בין היתר תבליטים המתארים ניצחונות בקרבות נפוליאון ובמהפכה הצרפתית. דרך השער עוברים תהלוכות ומצעדים במגוון אירועים לאורך השנה, כאשר הבולט בהם הוא המצעד הנערך ב- 14 ביולי, יום העצמאות הצרפתי.
✅ הזמן עכשיו כרטיסים לשער הניצחון ודלג על התור >>
שער הניצחון של פריז פתוח –
מ- 2 לינואר ועד 31 למרץ החל משעה 10:00 בבוקר ועד לשעה 22:30 בלילה.
מ- 1 לאפריל ועד 30 לספטמבר החל משעה 10:00 בבוקר ועד לשעה 23:00 בלילה
מ- 1 לאוקטובר ועד 31 לגצמבר החל משעה 10:00 בבוקר ועד לשעה 22:30 בלילה
הכניסה תתאפשר עד 45 דקות לפני שעת הסגירה