בטח יצא לכם לא פעם ולא פעמיים לטוס לחו״ל ולהתקל בכל מיני שאלות של כשרות, כגון באיזו מסעדה כן אפשר לאכול, האם האוכל במלון הזה כשר, מה בדבר מוצרים סגורים, מה טיב האוכל במטוס ועוד ועוד...
ואכן שמירה על כשרות בחוץ לארץ מצריכה השתדלות, רצינות ואורך רוח. יש מקומות רבים בהם השמירה כרוכה בקשיים ומורכבויות ויש חשש חלילה שהדבר יעכיר את אווירת הטיול.
אך באמת שזה לא צריך להיות כך. לשמירה על כשרות מהדרין בחו"ל יש כמה וכמה יתרונות טובים וחשובים ואם נסתכל עליהם בעיניים פקוחות ניווכח לדעת שזה יכול להוסיף ולרומם את הטיול ולא להיפך.
יתרון מרכזי ומשמעותי זה כמובן עניין המסורת והזהות שלנו. כשרות היא אחד משלושת עמודי התווך העומדים תחת כל בית יהודי, יחד עם שבת ונידה, ולפיכך השמירה עליה ועל ענייניה והלכותיה השונות חשובים מאוד ומהווים לנו תזכורות חזקות מאין כמותם, להיותנו עם הנצח, העם הנבחר, קושרים אותנו בעבותות של אהבה, אל ארץ הקודש, כמו שכתב הנביא "הציבי לך ציונים". בארצות הנכר האוויר הוא אוויר של טומאה ותכונת ההיבדלות מן הגוים פחות מורגשת שם ולכן לנקוט בצדדים מעשיים והלכתיים יכול להוסיף המון ויותר מכך – זה מוכרח לנו כדי לעמוד על זהותנו ומהותנו.
כשאנחנו אוכלים אנחנו רוצים שמה שנכנס אל הפה שלנו יהיה נקי, הגייני ואיכותי. זוהי דרישה בסיסית ומובנת. לדרישה זו יש גב רחב ודחיפה רצינית מן התורה הקדושה. הלכות הכשרות מהוות עניין רוחני גדול אך מאידך יש בם צד ריאלי ומעשי מאוד פשוט – נקיות! אנחנו מנקים את האוכל שלנו רבות כדי להגיע לפרמטרים הרצויים של כשרות, דוגמא אחת לעניין זה היא בשר עוף; השחיטה נעשית באופן מאוד מדויק ונקודתי כדי שלא יווצרו בעיות עם החי הנשחט, בנוסף אסור לנו לאכול דם, בהמה שגוססת או פצועה מהווה בעיה לשחיטה (טריפה וכו') וכמובן אנחנו מצווים על בהמות מאוד מסוימות ואוסרים את האחרות. דוגמא נוספת לעניין – ירקות. כשרות ירקות עלים היא כשרות קשה ומסובכת ומצריכה שטיפה, ריסוסים שונים ובחינה רצינית שאין על העלים חרקים כאלה או אחרים. בסופו של דבר הסלט שנאכל יהיה נקי ורענן, ללא כל חשש מדברים לא רצויים שישתתפו בסעודה. ההתעסקות המרובה הזו באוכל, מייצרת אכפתיות יתר כלפי הדברים שאנו אוכלים ומייצרת בנו איזו היגיינה בריאה ששומרת עלינו ועל בריאותנו.
יתרון אחרון שחשוב מאוד גם כן הוא התמיכה בעסקים שומרי כשרות בחוץ לארץ. עסק שומר כשרות יכול ליצור סביבו אווירה יהודית ואף חיזוק לקהילה הקיימת בקרבתו. כשאנחנו אוכלים שם כי אנחנו מתעקשים על אוכל כשר, זה נותן דחיפת עידוד רצינית לבעלים שבחר להיות עסק כשר למרות כל הפיתויים והקשיים הכרוכים בכך.